Verzorgingtips

 
Zorg ervoor dat de bloemen tijdens het transport niet te lijden hebben van beschadiging, koude of warmte. Snij direct na thuiskomst of ontvangst ca 1á 2cm van de steel af (hyacinten niet afsnijden). Doe dit met een scherp mes en onder een schuine hoek van 45 graden. Snij bij een ingedroogde houtige steel 5 á 10cm van de steel af.
 
Een extra lange insnede of aansnijding maken is zinloos en geeft meer bacteriewerking. Snijd bij bolgewassen het witte ondereind van de steel af (behalve bij de hyacint).
Bij Hyacinten moet het onderste bolbodemdeel aan de steel blijven.
Snijd het ingedroogde einde van de steel af. Snijd nooit een bloem af op de plaats van een stengellid. Stelen met een scherpe snoeischaar afknippen is ook goed.
 
Doe in een schone vaas schoon koud (kraanwatertemperatuur of kouder) water met een geëigend verzorgingsmiddel. Plaats direct na afsnijden de bloemen in de vaas.
Verwijder altijd overtollig blad en onvolgroeide en overbodige zijscheuten.
 
Zet de bloemen niet op de tocht, niet in de zon en niet boven de verwarming.
Snijd bij sterk watervervuilende bloemen, om de 2 á 3 dagen opnieuw een stukje van de steel af en plaats de bloemen opnieuwe in schoon water met Chrysal. 
Maak de vaas weer goed schoon. Dit is vooral van belang als bloemen warm staan of als er sterk watervervuilende bloemen worden gebruikt. Als in het hele traject Chrysal is gebruikt kan het opnieuw afsnijden achterwege blijven.
 
Snijd bloemen met een zachte steel altijd met een scherp mes schuin af. Knippen met een botte tang beschadigd de steel en daardoor kan deze nauwelijs water opnemen.
Knippen met een scherpe tang is niet echt bezwaarlijk. 
 
Schrap nooit de stelen kaal, breek ze niet af een sla ze ook niet plat, snij ze niet in de lengte in.
 
Geef uw bloemen of bloemstuk elke dag water, vul een bloemstuk altijd direct na ontvangst bij met water met daarin een verzorgingsmiddel.
 
Plaats bloemen niet in een blank metalen vaas of emmer. Als ijzer met een snijbloemenvoedsel in aanraking komt
dan ontstaan door de hoge zuurgraad schadelijke stoffen; metalen gaan oxideren.
Plaats een plastic binnenvaas of verf de vaas aan de binnenzijde met een zuurbestendige verf of coating.
 
Glazen vazen zijn ideaal voor bloemen omdat de waterstand en de kwalitiet van het water gemakkelijk kan worden gecontroleerd.
Ook het schoonmaken is door de gladde structuur gemakkelijk. 
Wel kan door leidingwater kalkaanslag ontstaan, dit kunt u verwijderen met azijn.
 
Erica Bloemen & Interieur
Websiteinstellingen
Facebook
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg